News Feeds:
Политическо Движение Социалдемократи подкрепя кандидатурата за президент на ген. Румен Радев PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Събота, 20 Август 2016г. 16:18ч.

 

ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ

Политическо Движение Социалдемократи декларира своята подкрепа за номинацията на ген. Румен Радев за президент на Република България. Смятаме, че това е една достойна кандидатура, която ще даде на левицата нужното самочувствие и увереност в победата на предстоящите президентски избори. Има добри шансове около неговата личност да се консолидира широка коалиция от леви, центристки и патриотични организации, което допълнително предоставя възможност за промяна на политическата конюнктура в страната.

Убедени сме в личните качества на ген. Радев и смятаме, че България се нуждае именно от такъв президент – компетентен, неопетнен, визионер, с чувство за национален идеал и кураж да го отстоява. Удовлетворени сме, че нашите позиции за балансирана външна политика, за политика по националната сигурност, за ефективна и боеспособна армия, съвпадат с неговите публично декларирани принципи.

Нашата политическа организация ще даде своя максимален принос за изборната победа на ген. Радев. Първо, защото припознаваме нашата визия за президентската институция в изказаните от него намерения. И второ, като част от Коалиция „БСП – Лява България“, Политическо Движение Социалдемократи беше участник в преговорния процес и даде своя принос за избистряне на профила на бъдещия кандидат за президент, издигнат от левицата. На този етап можем да изкажем задоволство от постигнатия резултат.

На старта сме на една много сложна и трудна кампания, ето защо се надяваме всички политически организации, които са част от нашата коалиция да подходят с необходимата доза отговорност и култура на коалиционно взаимодействие, за да бъде използван максималния потенциал на всяка партия. Предстои още една важна стъпка – номинирането на кандидат за вицепрезидент. Това е знаков избор на който трябва да се гледа много отговорно.

Обнадеждени сме, че България след тези избори може да има по-добър президент!


 
Copyright © 2019. Политическо движение Социалдемократи.