News Feeds:
Елена Нонева участва в дискусия по случай 25 години от създаването на Конституцията PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Събота, 09 Юли 2016г. 22:39ч.

 

noneva

На 7 юли в София се проведе дискусия по случай 25-тата годишнина от създаването на демократичната Конституция на Република България. Тя се проведе на експертно ниво и в нея взе участие председателят на ПДС Елена Нонева.

Лидерът на партията заяви по време на дебата, че е необходима промяна в българската Конституция. Според Нонева тя не е актуална на новите времена, в които се намира страната. Реалността в сфери като образованието и здравеопазването изискват нов прочит на конституционните текстове е мнението на председателя на ПДС. Нонева отбеляза още, че съдебната реформа също изисква промени в конституционните текстове, така че да бъде гарантирана прававота държава у нас.

В дискусията взеха участие и експерти като Здравка Кожухарова, която говори за гарантираните права на българските граждани по Конституция и тяхната защита, Христо Христов сподели мнение за гражданското общество и политическите процеси, а проф. Нели Огнянова засегна темата за ролята на медиите върху обществото и политиката. Основни участници във форума бяха експерти от Движение 21.

Последна промяна от Събота, 09 Юли 2016г. 22:41ч.
 
Copyright © 2019. Политическо движение Социалдемократи.