News Feeds:
ПДС проведе съвместно заседание на Изпълнителния и Политическия съвет PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Петък, 22 Април 2016г. 09:41ч.

 

DSCN36761

На 16 и 17 април Изпълнителният съвет и Политическият съвет на ПДС проведоха съвместно заседание, заедно с представители на партията в местната власт. Събранието се състоя в Хотел „България” – Хасковски минерални бани. То бе ръководено от председаелят на движението Елена Нонева.

На заседанието бе приет план за подпомагане на дейността на представителите на партията в местната власт при работата им по програми на Европейския съюз. Планът беше внесен за разглеждане от Георги Първанов – член на Изпълнителния съвет. Предвижда се той да бъде изпратен на всички кметове и общински съветници от ПДС. Също така, областните председатели на движението ще имат грижата да пускат заявления до центрания офис на партията при необходимост от консултации по конкретни идеи за разработване на проекти за финансиране по европейските програми. За целта според плана се предвижда създаване на работна група към Изпълнителния съвет за работа по отделни проекти.

Елена Нонева направи текущ доклад за организационното състояние на ПДС. Участниците в заседанието направиха конкретни предложения за развитие в тази посока. В тази връзка се продължава срока за разширяване на структурите на партията в цялата страна. Към 30 август тази година ще се направи нов отчет от областните председатели за организационното развитие на движението по места.  Същото се отнася и до развитието на структурите на Младежката и Женската организация. Продължава и срока за изпращане на справки за коалиционната политика на ПДС по места до 25 април 2016 г.

Обсъден беше и план за работа с медиите, представен от Пламенка Ангелова – областен председател на ПДС в гр. Русе. Той предвижда нови комуникационни възможности за движението и ще бъде изпратен на всички местни структури.

Председателят на Младежката организация на ПДС Георги Петров направи презентация, отразяваща гледната точка на младежите за развитието на партията. По разработването на стратегия за развитие са участвали всички младежи от движението, преминали обучение за политически лидери през последните няколко години.

Сформирани бяха и работни групи за работа в следните направления: Здравеопазване, Регионално развитие, Енергетика, Икономика и Образование.

На следващото заседание на Националния съвет на ПДС, насрочено за 4 юни 2016 г. в София ще бъде разгледан въпросът за формата на участие на движението в предстоящите президентски избори в страната. По време на срещата в Хасковски минерални бани бяха направени конкретни предложения в тази насока.

DSCN36801

DSCN36781

 
Copyright © 2019. Политическо движение Социалдемократи.