News Feeds:
ПДС избра петчленно ръководство на женската си организация PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Неделя, 17 Април 2016г. 11:22ч.

 

1


На 9-ти април се проведе V-тата национална конференция на Женската организация на Политическо движение “Социалдемократи”. Форумът избра петчленно ръководство на жените в партията. За председател бе избрана филологът Росица Петрова от София. Останалите четири членове са: Милена Карачорова от Русе, Петя Карабакалова от Харманли, Даниела Захариева от София и Нели Славчева от Павликени. Отчетно-изборната конференция на Федерацията на женските клубове в ПДС се проведе в русенския хотелски комплекс „Рига”. Участите в нея взеха и председателят на ПДС Елена Нонева, председателят на ПДС-Русе Пламента Ангелова и Даниела Христова - заместник областен председател и председател на Общинската организация в Две могили.


Дискутирани бяха въпроси, свързани с развитие на структурите по места и нуждата от по-голяма активност на жените. Направени бяха конкретни законодателни предложения в социалната сфера като въпроса за защита на бащинството. Припомняме, че партията провежда обществени дискусии в цялата страна по своето предложение съпрузите на бременни жени и бащите да получат защита от уволнение в първите три години при отглеждането на деца.

Специален гост по време на дискусионен форум, организиран в Русе преди конференцията бе известният дипломат и журналист Иван Гайтанджиев. Темата "Реалности и тенденции в глобалната политика. Ролята и мястото на България в нея" събра не само представители на ПДС, но и много граждани. Събитието уважиха и общинските председатели на ВМРО и АБВ - Асен Даскалов и Стелиян Стефанов. В началото бе почетено делото на Петър Дертлиев - бащата на съвременната българска социалдемокрация, по случай 100 години от рождението му.

Посланик Иван Гайтанджиев отбеляза, че в глобалната политика светът се тресе от конфликти, а липсва единен подход към решаване на проблемите, че в Европа отсъства координация в системата за сигурност и е необходима обща структура за отбрана. "Обединена Европа не показва ресурс, че е в състояние да бъде адекватна на тези проблеми. Европа не е единна, Европа няма концепция, няма общ подход как да преодолява проблемите в посока тероризъм.", отбеляза още той. Иван Гайтанжиев заяви, че вече не е работеща тази зависимост на България от външни фактори. "Необходимо е да сме българофили преди всичко. В България има дефицит на държавници и на държава."

На 10-ти април се проведе семинар на тема: "Политически маркетинг и предизборни кампании", по време на който лектор бе политологът Пламен Червенков.

Дейността на русенската организация на жените ще продължи с дискусионните форуми, като темите ще са насочени към демографската криза, училищното ориентиране и др. Още през май ще започнат поредица от срещи с родителите и техните деца по въпросите за професионалното ориентиране.


Още снимки от събитието:


2


3


4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последна промяна от Неделя, 17 Април 2016г. 11:36ч.
 
Copyright © 2018. Политическо движение Социалдемократи.