News Feeds:
Като президент Калфин ще свика КСНС първо за бедността и доходите PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Петък, 07 Октомври 2011г. 10:18ч.

Източник: http://www.kalfin.bg/bg/

Ивайло Калфин„Радвам се, че изнасяте продукцията си на най-капризните пазари на цветя – Белгия и Холандия, че сте предприятие на европейско ниво”. С тези думи кандидатът за президент Ивайло Калфин похвали работещите в разсадника за цветя, растения и дръвчета на фирма „Еврогрийн” край Павликени. Придружен от съпругата си Цветанка, той гостува на приятеля си от младежките години Огнян Денчев, който заедно със семейството си дава хляб на стотина работници, повечето от които са роми. Калфин, който е любител градинар, прояви интерес и получи подробни обяснения как готовите храсти с корените – малини, ягоди, цариградско грозде, и др., се опаковат в елегантни кутии, и се из пращат в Англия, Германия и на други западноевропейски пазари.

Пред препълненото с работници фирмено хале Ивайло Калфин критикува неадекватната реакция на държавните институции по събитията в Катуница и последвалите протести в много български градове. Той посъветва ромите децата им да учат и да заваршват училище с добри оценки, за да получават висококвалифицирана работа. Калфин се обяви държавата да подкрепя програми и работодатели, които стимулират повишаването на квалификацията на социалнослаби български граждани, вкл. роми.

В препълнената зала на общинския съвет в крайдунавския град, където се срещна със свои симпатизанти, Калфин заяви, че каузата им със Стефан Данаилов е държавните институции отново да заработят по дневния ред на хората. Той подчерта, че президентът не може да вдигне доходите на хората, но може да накара правителството да заработи и да се отчита какво е свършило по тази и други социални теми.

„Президентът може да накара институциите да заработят, защото е пряко избран от народа и има правомощията да се обръща към парламента, правото да налага вето върху законите, да свиква Консултативният съвет по национална сигурност. Ако бъда избран за президент, едно от първите заседания на КСНС ще бъде по темата за бедността и доходите – една от най-големите заплахи за националната ни сигурност”, каза Калфин.

Последна промяна от Петък, 07 Октомври 2011г. 10:25ч.
 
Copyright © 2019. Политическо движение Социалдемократи.