Home
News Feeds:
15
Ю
2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор: Социалдемократи   
 
09
Ю
2015

Днес, Политическо движение СОЦИАЛДЕМОКРАТИ чества своя 15-годишен юбилей. През изминалите години, постигнахме не малко успехи, станахме повод за решаване на важни обществени въпроси, изправени бяхме пред множество предизвикателства, сблъскахме се с политическа некоректност, на моменти бяхме отчаяни от политическите процеси в България, но никога не загубихме най-важното – волята да продължаваме да отстояваме принципите на модерната социалдемокрация и идеите на европейската лява политика.

 

Няма да се уморим да повтаряме и докрай ще преследваме най-важната за нас цел – благоденствието на хората. И това за нас не е клише от политическия речник! Благоденствие може да бъде гарантирано само с осигуряване на социлен и икономически просперитет на основата на гарантирано здравеопазване, образование и трудова заетост с достойно заплащане за населението. Продължаваме да твърдим, че българската държава в лицето на нейните управляващи,  за 25 години, никога не превърнаха тази цел в приоритет номер едно на държавната политика. Винаги преди нея се поставяха други приоритети, за които се твърдеше, че ще донесат просперитет на българските граждани.

 

Моделът, който година след година следваме е да закърпим  макроикономическата стабилност, без да създаваме възможности за хората и за икономиката ни. Борим се непрекъснато като с вятърни мелници срещу престъпността, беззаконието и корупцията. В крайна сметка нищо не постигнахме в тази борба. Няма как един организъм да се пребори с раковите клетки, ако няма средства за съпротива срещу тях. В едно бедно общесто не може да очакваме да има правила и те да се спазват. Само от общество в което хората имат материален и духовен просперитет, може да се очаква да спазва правилата и да съблюдава законите, защото само тогава за него уредената държава има смисъл. Тогава и икономиката ще бележи ръст.  Моделът трябва да бъде обърнат към хората.

 

През тези годините от нашия политически живот излъчихме множество достойни хора като народни представители, членове в изпълнителната власт, общински съветници и кметове.

Много наши идеи през тези 15 години бяха взаимствани и чрез тях се взеха правилни политически решения от хора в управлението на страната. Това не ни прави ревниви, напротив - това ни прави щастливи, защото е от полза на хората. Смятаме, че всички партии в България трябва да мислят по този начин. Само тогава ще имаме силни и непроменими национални приоритети, независещи от вътрешната или външна политическа конюнктура. 

Имаме основен принос и бяхме двигател за създаването на силни проекти, свързани с развитието на българсаката левица, като Политическият съюз Нова левица, Гражданският форум „Нова левица”, Социалдемократическият форум. Движението има съществен принос за избирането в два последователни мандата на президент на Република България, излъчен от левицата;  за много  от изборните победи на Коалиция за България. Утвърдихме и собствената си идентификация чрез самостоятелно явяване на местни и парламентарни избори. Бяхме мотор на социалдемократическа коалиция, която се представи много достойно на първите избори в България за Европейски парламент.

Най-важното, натрупахме безценен политически опит! И въпреки трудностите, които имахме през последните години, ние запазихме своето лице, своите структури и своите все по-добре функциониращи ръководни органи. Горди сме, че успяхме да съхраним нашата младежка организация, защото смятаме че без младите хора нито една партия няма бъдеще. Благодарни сме на всички наши членове и симпатизанти, които ни останаха верни през цялото време и винаги намираха смисъл да продължим.

Сега, ние сме в опозиция и част от най-голямата лява коалиция в страната. Искрено се надяваме и вярваме, че партиите в  нея са си взели поуки от грешките в миналото, и лявото в България ще излезе наистина обновоно, честно и разумно от катарзиса на прехода. Надяваме се също, че в бъдеще ще успеем да реализираме всички пропуснати добри възможности. Нашето движение ще бъде конструктивен коректив на властта и отговорен партньор в своята коалиция, но основно ще следва своите идеали с които никога не е правило компромис, няма да направи и в бъдеще, каквато и цена  да е нужно да заплатим за това.

Ние имаме ВОЛЯ ДА ПРОДЪЛЖИМ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СОЦИАЛДЕМОКРАТИ!

 

06. 06. 2015 г.

 

Силата не произлиза

от физическите възможности,

 тя идва от несломимата воля!

Махатма Ганди

  
 

 

 

 

 

 

 

Автор: Социалдемократи   
 
08
Ю
2015


ПД „СОЦИАЛДЕМОКРАТИ” отпразнува своя 15-годишен юбилей 

През изминалия уикенд, Политическо движение „Социалдемократи” отпразнува своя 15 годишен юбилей. Поводът бе отбелязан със стилен коктейл в ресторант „Панорама” в София. На него присъстваха областните председатели на движението и много гости, представители на политическите партньори на партията.

 

Лични поздравления отправиха Йордан Гергов от Обединена социладемокрация и Ангел Чакъров от Движение за социален хуманизъм. Беше прочетен и поздравителен адрес от председателя на „Земеделски съюз Алесандър Стамболийски” Спас Панчев.

 

На събитието присъства и председателят на БСП Михаил Миков. Той поздрави движението за годишнината и отбеляза важната роля на ПД „Социалдемократи” в Коалиция „БСП лява България”. Всички партньори пожелаха на партията още повече успехи на политическата сцена.

 

Юбилеят на ПД „Социалдемократи”  уважиха и двамата предишни председатели на движението Николай Камов и Лъчезар Шиков. Камов е един от учредителите на партията и първи неин председател. С парламентарната си и обществена дейност той успя за едно десетилетие да превърне движението в една от най-авторитетните български партии, а Шиков бе най-успешният му организационен лидер, при който организацията отбеляза пик в броя на своите членове и симпатизанти.

 

Сегашният председател на ПД „Социалдемократи” Елена Нонева припомни важните политически постижения на движението от началото на основаването му през 2000 година. Тя подчерта, че най-важната цел, която партията винаги си е поставяла е благоденствието на хората, което управляващите в България постоянно пренебрегват през годините на прехода. Нонева изрази надежда, че левицата си е взела поуките от миналото и няма да ги повтаря отново. Тя подчерта, че движението ще бъде отговорен партньор в Коалиция „БСП лява България” и коректив на сегашната власт, но най-вече ще следва своите идеали и никога няма да отстъпи от тях, независимо от политическата цена, която е необходимо да се плати за това.

Преди тържественото отбелязване на празника на ПД „Социалдемократи” се състоя Сесия на Националната конференция на партията, на която областните организации направиха отчет за подготовката им за участие на идните местни избори през есента. От тях стана ясно, че движението води конструктивен диалог с други социалдемократически формации и структури на БСП по места за издигане на общи кандатури за кметове и общински съветници. Бяха представени и населените места, където партията ще издигне самостоятелни кандидатури за кметове и самостоятелни листи за общински съветници. За тези населени места, ще бъде предложено на партньорите на движението да подкрепят издигнаите от него кандидати. Беше избран и обновен състав на Изпълнителния съвет на партията.

Националната конференция прие и Резолюция по случай 15-тата годишнина от основаването на партията, в която се подчертава, че тя има волята да продължи своята политика, цели и отстояване на своите идеали. Приети бяха и предложения на варненската организация за законодателни и политически промени, както и административни мерки на държавата. Представени бяха също идеи за предизборната кампания на движението за предстоящите местни избори.

 

 

 

 

 

 

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 32 от 47
Подкрепяте ли, промяна в Кодекса на труда, с която бащите на деца до тригодишна възраст да бъдат защитени от уволнение?

 
Copyright © 2019. Политическо движение Социалдемократи.