Home
News Feeds:
03
М
2017

3-ti mart

Автор: Социалдемократи   
 
12
Ф
2017

 

PDS logo

На 10 февруари беше проведена пресконференция, на която политически партии от Коалиция „БСП – Лява България” дават публичен отговор на следните въпроси:

  • Защо повечето политически партньори в Коалиция „БСП – Лява България” бяха държани до последно в информационно затъмнение от БСП за коалиционните й намерения, което доведе до невъзможност тези партии да се регистрират за предстоящите извънредни парламентарни избори? За политическата подлост и предателството.
  • Защо разбирането за коалиционна култура на ръководството на БСП е удар по лявото политическо пространство?
  • Защо хроничният синдром на високомерието в БСП се проявява отново и как той ще доведе до поредния крах на левицата?
  • Как се нарушават коалиционни договори без никакви причини?
  • Как се прилага принципа „разделяй и владей” и до какво води той? За субективността в оценяването на електоралната тежест и политическата инициативност на отделните партии.
  • Как политическото партньорство може да се разглежда като феодално отношение?
  • Какво е бъдещето на българската левица и защо пътят на модерното ляво трябва да бъде друг?

Вижте цялата пресконференция във видеото на Национален пресклуб БТА тук

Може да чуете и интервю на БНР по темата с председателя на ПДС Елена Нонева тук

Автор: Социалдемократи   
 
16
Я
2017

 

noneva

Политическо Движение Социалдемократи проведе своята VIII-ма Национална конференция през изминалия уикенд. Събитието се състоя в парк-хотел Москва на 14 януари.

Делегатите на VIII-та Национална конференция на ПДС с пълно мнозинство преизбраха за нов мандат досегашният председател на движението Елена Нонева. Избран беше и нов Изпълнителен съвет на партията, който се състои от 11 члена. От тях 50% са представители на младежката организация на ПДС. За заместник-председатели на движението бяха избрани д-р Георги Петров, който е и председател на Националната младежка организация на ПДС, Иван Димитров – председател на Областната организация на партията във Велико Търново и Божидар Митев – председател на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ. Избран е и Национален съвет в състав от 71 души, както и Национален контролен съвет от 11 души.

Конференцията прие отчетните доклади на председателя на ПДС Елена Нонева и председателя на Националния контролен съвет Антон Янев. Приета беше резолюция „Промяна и обединение“, в която са засегнати основните аспекти за бъдещото развитие и политики на партията. По време на форума беше взето решение за участие на ПДС в предстоящите предсрочни избори за Народно събрание. В близките седмици предстои да се реши формулата за участие в тях.

Гости на форума бяха Валери Жаблянов – член на Изпълнителното бюро на БСП, който прочете поздравителен адрес от председателя на партията Корнелия Нинова, председателят на ПП „Екогласност“ Емил Георгиев, зам.-председателя на ПП Движение за социален хуманизъм Снежинка Стойкова, зам.-председателя на ПП Обединена социалдемокрация Иван Банков и представители на граждански организации.

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 17 от 47
Подкрепяте ли, промяна в Кодекса на труда, с която бащите на деца до тригодишна възраст да бъдат защитени от уволнение?

 
Copyright © 2019. Политическо движение Социалдемократи.