Home
News Feeds:
22
А
2018

SB-Uchrediavane1-2

 

През уикенда три социалдемократически партии – Политическо Движение Социалдемократи (ПДС), Обединена Социалдемокрация (ОДС) и Социалдемократическа партия (СДП) учредиха политически съюз „Справедлива България”. В присъствието на националните ръководства, членове и активисти на трите организации, лидерите им Елена Нонева, Йордан Гергов и Тодор Барболов подписаха коалиционно споразумение с което дадоха старт на новия политически проект.
„Справедлива България” си поставя за цел обединяването на социалдемократическата общност в България и спиране на разделението вътре в нея. Лидерите на трите партии заявиха, че учредяването на новия съюз е паметен ден за българската социалдемокрация. Те уточниха, че „Справедлива България” ще бъде открит съюз за всички социалдемократически партии и социалдемократи в страната. Участниците във форума се обявиха за спиране на разделенията и обединение. Според тях, пропуснат беше шанса още през 90-те години на миналия век, България да тръгне по социалдемократически път, който можеше да бъде гарант днес страната да изглежда различно, да бъде модерна европейска държава с добър стандарт на живот. Въпреки това социалдемократите са обнадеждени, че това може да стане сега с голям и единен социалдемократически проект.
По време на учредяването на съюза бе декларирано, че всички приоритети на „Справедлива България” ще имат един фокус – българското семейство. Обединението ще работи за политика в подкрепа на семействата в страната чрез подпомагане на майчинството и отглеждането на деца, изгодно жилищно кредитиране, фискални и данъчни промени, достъпно образование и здравеопазване, увеличаване на доходите на населението. Това е пътя според социалдемократите за справяне с най-голямото предизвикателство пред България в момента – демографската криза.

Elena Noneva_SB

Елена Нонева

 

SB-Yordan-Gergov

Йордан Гергов

 

Todor-Barbolov-SB

Тодор Барболов

 

SB-Uchrediavane1-3

SB-Uchrediavane1-5

SB-Uchrediavane

SB-Uchrediavane1-4

Автор: Социалдемократи   
 
20
А
2018

 

Hands

Утре, 21 април 2018 г. от 11.00 часа в парк-хотел „Москва”, зала „Киев” ще се състои учредяването на нов социалдемократически съюз. Началото на този политически проект ще дадат партиите: Политическо Движение Социалдемократи /ПДС/, Обединена Социалдемокрация /ОСД/ и Социалдемократическа партия /СДП/.

По време на събитието ще бъде подписано коалиционно споразумение за създаването на политически съюз между трите организации. Целта на съюза е обединяване на усилията на социалдемократическата общност в България и създаването на алтернативна на статуквото политика за по-добро бъдеще на страната.

Името на съюза ще стане ясно по време на форума.

Автор: Социалдемократи   
 
05
А
2018

children-TV

Политическо Движение Социалдемократи сигнализира в открито писмо Съвета за електронни медии и всички ключови държавни институции за неприемлив език, използван в някои филми, излъчвани от специализирани детски телевизионни канали. Пълният текст на писмото може да прочетете ТУК

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 10 от 47
Подкрепяте ли, промяна в Кодекса на труда, с която бащите на деца до тригодишна възраст да бъдат защитени от уволнение?

 
Copyright © 2019. Политическо движение Социалдемократи.