Home
News Feeds:
01
Н
2016

Nov

Автор: Социалдемократи   
 
27
О
2016

snimka koalicionni_partnyori

Кандидатът за президент ген. Румен Радев се срещна с три социалдемократически партии в Коалиция „БСП – Лява България“ на 26 октомври в София. Участие в срещата взеха активисти и симпатизанти на Политическо Движение Социалдемократи, ПП „Движение за социален хуманизъм“ и ПП „Обединена социалдемокрация“. В разговорите участваха лично и председателите на партиите Елена Нонева, Александър Радославов и Йордан Гергов.

Трите организации излязоха с общ призив в подкрепа на кандидатурата на ген. Радев за президент. Социалдемократите  се застъпват за неговата кандидатура, защото смятат, че той има чувство за социална справедливост и патриотизъм. Те намират професионалната му подготовка като главнокомандващ в българската армия за сериозно предимство.

В проведените разговори бяха поставени редица проблеми.  По тях, решително може да се намеси бъдещият президент и да предизвика нужната промяна в интерес на българските граждани. Според участниците в срещата гарант за тази промяна могат да бъдат кандидатите за президент и вицепрезидент ген. Румен Радев и Илияна Йотова.


Автор: Социалдемократи   
 
19
О
2016

 

UN-flag

Изминаха две седмици след шестото гласуване в ООН за избор на нов генерален секретар на организация, след което се разбра, че България окончателно губи битката за този важен пост. В същия период, правителството вместо да поеме отговорност за най-големия дипломатически гаф в новата ни история, прояви нечувана надменност и арогантност в публичното си говорене.


С политическите си решения и под диктовката на чужди интереси, управляващите не само пропиляха уникалния шанс българин да оглави най-голямата световна организация, но и нанесоха непоправим удар на страната и родната дипломация. Вече две седмици световните медии, дипломатическите среди и редица анализатори коментират хода на българското правителство да смени водещия си кандидат за генерален секретар с нов, като глупава постъпка, която е достойна да влезе в учебниците по дипломация. Резултатите от последното гласуване в ООН ясно показаха колко несъстоятелно и наивно е решението на нашето правителство. Независимо, че беше снета подкрепата към Ирина Бокова, тя в крайна сметка се класира втора, а новият кандидат на управляващите – Кристалина Георгиева зае девето място сред кандидатите.


Въпреки огромния гаф, министър-председателят Бойко Борисов и външният ни министър Даниел Митов не сметнаха за нужно дори да се извинят за унижението, което България понесе в световен мащаб. Оправданията на първия ни дипломат звучат наивно, а изказванията на премиера достигнаха високо ниво на арогантност. В същото време еврокомисар Кристалина Георгиева не прояви елементарна политическа култура да признае, че включването й в тази кампания е било грешка. Вместо това, тя предпочете да мълчи.


Това правителство показа с действията си, че не заслужава доверието на българските граждани, тъй като то доказа, че работи срещу държавните ни интереси. Тази политика може да се охарактеризира единствено като национално предателство, а демонстративните изказвания на премиера след сътворения гаф, затвърдиха съмнението, че тези управляващи ще продължат да водят чуждопоклонническата си политика. В момента управляващите игнорират темата и са водени от желанието гафът постепенно да бъде забравен. Ние обаче смятаме, че това унижение за България не бива да остава без последствия и е крайно време правителството да поеме своята отговорност.


В тази връзка, Политическо Движение Социалдемократи призовава:


- Министър-председателят Бойко Борисов и министъра на външните работи Даниел Митов незабавно да подадат оставка;
- Правителството да оттегли еврокомисар Кристалина Георгиева от заемания от нея пост;
- Българските народни представители да подкрепят вот на недоверие към кабинета, ако главните виновници за провала на България в ООН не поемат своята политическа отговорност.

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 9 от 37

Вход

Кой е онлайн?

В момента има 12 посетителя в сайта
Copyright © 2018. Политическо движение Социалдемократи.